Potvrđena optužnica protiv Marokanca koji je ubio migranta pa tražio da plati krvarinu

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo kojom se Marokanac Halid Amravi (20) tereti za ubistvo migranta Otomana Silana na Ilidži, potvrđeno je za “Avaz“.

Tužilaštvo je uz optužnicu zatražilo i produženje pritvora za Amravija.

U međusobnoj tučnjavi migranata, ubijen je Marokanac Otoman Silan također migrant iz Maroka kojem su smrtonosne ozljede nožem nanesene u predjelu grudnog koša.

Za Halida se vezuje i jedna šokantna tvrdnja. Naime, on i njegov prijatelj iz Maroka, koji je također bio privođen, izjavili su da je ubijeni ranije više puta pokušao silovati Amravija.

Oni su ispričali da su krenuli da se šišaju i da ih je presreo ubijeni za kojeg su znali da se bavi prebacivanjem preko granice. Pitali su ga koliko je da ih prebaci, on im je rekao 200 eura. Halid je rekao da ga je Otoman prvi napao, odnosno da ga je udario šakom, nakon čega ga je on ubo nožem u predjelu grudnog koša.

Osumnjičeni Marokanac poznat je po tome što je ranije nakon hapšenja, prilikom određivanja pritvora šokirao prisutne u sudnici Kantonalnog suda pitanjem da plati krvarinu porodici ubijenog migranta pa da se postupak odmah okonča.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79