Potvrđena optužnica protiv Muharemovića za krijumčarenje migranata

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Nisveta Muharemovića (1992.) kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo da je radi ostvarivanje nezakonite imovinske koristi, sudjelovao u krijumčarenju migranata sa područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

Optuženi se tereti da je, u mjesecu martu 2020. godine, u Sarajevu, sa vozilom kojim je upravljao, za ugovoreni novčani iznos kao nezakonitu imovinsku korist, povezao više osoba, ilegalnih migranata sa područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi migrante povezao prema Mostaru, sa namjerom njihovog daljeg prelaska u R Hrvatsku i dalje prema zemljama EU, kada je na širem području Mostara, otkriven u izvršenju kaznenog djela od strane policijskih djelatnika PU Mostar.

Optuženi se tereti da je, prijevozom omogućio nezakonit boravak više krijumčarenih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo Krijumčarenje osoba iz člana 189. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79