POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV OMERA ĐIKANOVIĆA ZBOG PODMETANJA POŽARA I KRAĐE U FIRMI “MUREX ŠPIONICA”

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Omera Đikanovića (43) s područja općine Srebrenik zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine u prostorijama firme “Murex Špionica” počinio produženo krivično djelo teška krađa u stjecaju s krivičnim djelom paljevina.

Đikanović se tereti da je tog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM.

Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti višoj od milion KM, a također je izazvana šteta na samom objektu, kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona KM.

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bijegu do 31. oktobra 2018. godine, kada je uhapšen.

Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79