Potvrđena optužnica protiv Zijada Blekića i ostalih u slučaju “Profit”

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu u predmetu Profit, saznaje Oslobođenje.

Kako je poznato, postupajući tužioci Odjela za privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Kantona Sarajevo podigli su optužnicu protiv 19 osoba u predmetu Profit. Optužnica je podignuta protiv Zijada Blekića, Edina Dizdara, Armina Mulahusića, Davera Halilbegovića, Hasana Ćelama, Muharema Bajrića, Ramiza Bibića, Nasera Dace, Jasmina Jusufranića, Smiljke Jusufranić, Branislava Petrovića, Mirsada Imamovića, Edina Muftića, Alena Murguza, Elme Mulahusić, Edine Halilbegović, Azre Blekić Aydogan, Hamdije Zvrko i Huseina Zvrke.

Terete se za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, pranje novca, prevaru u privrednom poslovanju…. Sumnjiče se da su od 2006. do 20014. godine organizirali grupu koja je na nezakonit način stekla imovinsku korist od oko 30 miliona KM i to fiktivnom kupovinom dionica, manipulacijom na tržištu kapitala te izvlačenjem novca kroz fiktivne pravne poslove.

Podizanju optužnice prethodila je kompleksna istraga Tužilaštva KS u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79