Potvrđena optužnica: Šerak ostaje u pritvoru i naredna dva mjeseca

Potvrđena optužnica: Šerak ostaje u pritvoru i naredna dva mjeseca


 

Nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Sarajevu je, na prijedlog Tužilaštva KS, za naredna dva mjeseca produžio pritvor Adnanu Šeraku, koji se tereti za događaj iz jula ove godine, kada je u kući u Švrakinom Selu zarobio A. G., kojem je oteo pištolj, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda Sarajevo.

Šerak se tereti za nanošenje lakše povrede i protupravno oduzimanje slobode. Osim Šeraka, optužen je i Alen Pušćulović, koji je u kafiću na Marindvoru pepeljarom udario oštećenog A. G., a potom nastavio da A. G. i S. J. udara rukama i nogama.

Napad na A. G. u kafiću uslijedio je nakon što je oštećeni po dolasku, navodno, stavio svoj pištolj na sto. Šerak mu je prišao i uzeo pištolj.

Na insistiranje A. G. da mu vrati pištolj, Šerak je kazao da će to uraditi ako ga oštećeni odveze kući.

U kući je Šerak, navodno, vezao A. G. za stolicu te je u jednom momentu repetirao pištolj i rekao A. G.: “Hoćeš da te roknem?”

(VIDEO) Obračun u sarajevskom podzemlju: Mirza Hatić pretukao Adnana Šeraka

Pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a KS ušli su u kuću Suada Hodžića u Švrakinom Selu, gdje su izvršili pretres.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Švrakino Selo se desilo razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protivpravno lišenje slobode jednog muškarca.

Kako tvrdi izvor portala Crna-Hronika sve se izdešavalo u jednom ugostiteljskom objektu u centru Sarajeva. A.G. je u večernjim satima (29. na 30) posjetio ugostiteljski objekat sa svojim prijateljima. U lokalu, nakon prepirke, Adnan Šerak oduzima vatreno oružje od strane A.G. koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Rečeno da će dobiti nazad svoj pištolj, ako izađe iz objekta. A.G. je to i uradio. Šerak nakon naguravanje u objektu, oduzeo vatreno oružje “dok se ne smiri situacija”.
Daj pištolj, dobit ćeš ga vani!

Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao “Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj.”

Nakon dolaska ispred kuće Suada Hodžića, Adnan Šerak ulazi u kući a A.G. za njim. Nakon maltretiranja, i fizičkih udaraca od kojih je A.G. zadobio lakše tjelesne povrede, uspio se oslobodi tako što je skočio kroz prozor sa 2 sprata porodične kuće Hodžić, otišao u policiju i prijavio napad. Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Pištolj nije uspio vratiti.

Kako navodi naš izvor Suad Hodžić nije učestvovao u maltretiranju već je pokušao obuzdati Šeraka u svojom djelima ali je osumnjičeni za razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protupravno lišenje slobode.

Foto: Avaz


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija