Potvrđena optužnica: Sutkinja Mira Vučetić nezakonito uzimala novac od stranaka

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv sutkinje Osnovnog suda Banja Luka Mire Vučetić zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti.

Kako je saopšteno iz banjalučkog suda, optužnicu je podiglo Republičko javno tužilaštvo, a potvrdio postupajući sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Kako se saznaje, Vučetić se tereti da je na ime predujma za vještačenje u svojoj kancelariji primala stranke i od njih direktno uzimala novac u gotovini, iako je znala da je to suprotno zakonu koji nalaže da se novac uplaćuje isključivo preko depozita suda, piše Mondo.rs.

U više tačaka optužnice se navodi da je optužena sutkinja Vučetić, u namjeri da za sebe pribavi imovinsku korist, u tri navrata uzela gotovinu od stranaka, jednom u iznosu od 600 KM, zatim 800 KM i treći put 1.000 maraka.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79