Potvrđena optužnica: Turčin ubio dvojicu Zeničana zbog novca

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv turskog državljanina Canera Taylana koji je u Zenici zbog koristoljublja ubio dvije osobe kako bi od njih oduzeo veću količinu novca.

Taylan se tereti da je 13. januara oko 9 sati dogovorio veću razmjenu novca s R. O. koji se bavio nelegalnom razmjenom deviza, nakon čega je po unaprijed spremnom planu pripremio hladno oružne dužine 32,5 centimetara, s dužinom sječiva od 20 cm kojeg je ponio sa sobom i stavio ga u najlonsku vrećicu pored mjenjača kombija VW registriranog na firmu “F.” d.o.o. Zenica,.

Taylan je mobitelom dogovorio sastanak s R. O. u neposrednoj blizini Elektroprivrede Zenica, a na pomenuti lokalitet oko 9:30 sati zajedno došao R. O. i A. M., sjeli u kombi te krenuli prema parkingu u neposrednoj blizini benzinske pumpe T-Oil. Po dolasku na lokaciju Taylan je uzeo već spreman nož s namjerom da ubije R. O. i A. M. kako bi im uzeo novac, zadajući im ubode u vitalne dijelove tijela.

“….svjestan da zadajući ubode nožem u vitalne dijelove tijela oštećenih iste može lišiti života, što je i htio, najprije A. M. koji je sjedio na prednjem sjedištu u sredini vozila zadaje jedan ubod oštricom sječiva noža u predjelu prednje strane grudnog koša lijevo na oko 5 cm iznad i udesno od lijeve bradavice i na oko 8 cm od središnje crte, te na oko 141 cm iznad donjeg ruba stopala probijajući prednju stranu srčane kese te potom stijenku desne srčane komore završavajući se u njenom zjapu s nastalim obimnim izljevom krvi u lijevu grudnu duplju, kao i u srčanu kesu, zatim jednu ubodnu-reznu ranu središnjeg dijela desne šake dužine oko 4 cm i dvije poprečno postavljene međusobno paralelne plitke rezne rane dužine oko 1 cm, koje ozljede su neposredno uticale na smrtni ishod oštećenog A.M., čija smrt je nastala nakon kraćeg vremena i koja se nalazi u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi s povređivanjem prednje strane grudnog koša A. M.”, stoji u optužnici.

Dalje se navodi da je Taylan muškarca R. O. koji je sjedio na sjedištu uz desna vrata kombija najprije zadaje oštricom sječiva jedan ubod u predjelu lijeve bočne strane vrata u nivou grkljana strane vrata, načinivši otvor u koži dubine oko 4,5 cm, koji se nastavlja kroz meka tkiva vrata presijecajući gornji dio lijeve karitoidne arterije, poslije čega izlazi iz vozila, dolazi do suvozačevih vrata, gdje se nalazio R. O., koji u tom trenutku pokušava izaći iz vozila, te mu zadaje još tri uboda nožem u predjelu lijeve bočne strane vrata nanoseći mu ubodne rane dužine otvora od 2,2 cm, 3,8 cm i 1,2 cm, a nakon toga i udarcima nožem jednu ubodnu ranu desne bočne strane vrata, kao i dvije rezne rane desnog tjemenog predjela glave

Nakon toga R.O. je uspio izaći iz vozila te pada u neposrednoj blizini vozila na zemljanu površinu, a Caner Taylan je nakon njegovog pada zadao još jedan udarac nožem nanijevši mu ubodno reznu ranu u lijevom dosredišnjem dijelu trbušne stijenke, nakon čega je nastupila nasilna smrt R. O. koja je nastala uslijed vanjskog iskrvavljenja, a koje se nalazi u uzročno-posljedičnoj vezi s povređivanjem lijeve strane vrata.

Nakon što je od R. O. uzeo torbicu u kojoj se nalazilo oko 3.350 KM, okrenuo se prema vozilu kako bi uzeo i torbicu s novcem od A. M. Međutim, teško povrijeđen A. M. uspio je, teško povrijeđen izaći iz vozila i sakriti se u dvorište kuće u neposrednoj blizini lokacije kombija gdje je preminuo uslijed povreda.

Taylan se potom dao u bijeg, ostavivši svoje vozilo na lokalitetu Grablje, Općina Busovača, a dan poslije od službenika MUP-a SBK je pronađen i uhapšen te predat službenim osobama MUP-a ZDK na dalje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79