Potvrđena presuda sinu HZD-ovog zastupnika zbog “božićne čestitke” Srbima

Ivan Ðakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Ðakića, na Facebooku je Srbima čestitao Božić jezivom slikom na kojoj, prema svemu sudeći, pripadnik ustaške vojske drži odrubljenu glavu Srbina

Opštinski sud u Virovitici donio je pravosnažnu presudu u slučaju Ivana Ðakića, koji je za pravoslavni Božić objavio fotografiju sa odrubljenom glavom.

Ðakić je osuđen za dva krivična djela, protiv lične slobode i prijetnje i za krivično djelo protiv javnog reda, javnim podsticanjem na nasilje i mržnju.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 11 mjeseci uslovno, uz provjeru u roku od tri godine, a mora i da SOS Dječijem selu Hrvatska uplati 20.000 kuna (1.342 eura).

Presuda je pravosnažna.

Ivan Ðakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Ðakića, na Facebooku je Srbima čestitao Božić jezivom slikom na kojoj, prema svemu sudeći, pripadnik ustaške vojske drži odrubljenu glavu Srbina.

Ðakić je fotografiju objavio na pravoslavni Božić i uz to napisao:

– Svim “prijateljima” srbićima sretan božić.

Zbog slike koju je objavio Ðakić je lišen slobode i proveo je noć u policiji, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79