Potvrđeno: Čović nakon proslave u Banjoj Luci 9. januara, odmah otputovao u Beograd

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović boravio je 9. i 10. januara u Beogradu, potvrđeno je za Vijesti iz Ambasade BiH u Srbiji.

Tragom nezvaničnih informacija o tome da je Čović nakon prisustvovanja obilježavanju neustavnog Dana RS u Banjaluci 9. januara, istog dana otputovao u Beograd, zatražili smo zvaničnu potvrdu ove informacije od Ambasade naše države u Beogradu.

Iz Ambasade su nam protvrdili da je Čovićev dolazak u Beogradu planiran u večernjim satima 9. januara, a da po završenim aktivnostima planiranim za 10. januar napušta glavni grad Srbije.

U dopisu Ambasade stoji:

“Sekretarijat Predsjedništva BiH je svojim aktom upućenom MVP BiH najavio putovanje gospodina Dragana Čovića, bivšeg člana Predsjedništva BiH u Beograd, Republika Srbija, 09- 10.01.2019.godine, u pratnji gospođe Tonke Krešić Gagro i pripadnika osiguranja. Polazak za Beograd najavljen je za srijedu, 09.01.2019. godine, u poslijepodnevnim satima, a povratak u četvrtak, 10.01.2019. godine, po završenim aktivnostima,

Naprijed navedeni akt Sekretarijata BiH proslijeđen je ovoj Ambasadi. Postupajući po aktima, Ambasada BiH u Beogradu je notom upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Republlke Srbije najavila dolazak gospodina Čovića i osoba u njegovoj pratnji i zamolila obezbjeđenje neometanog prolaska na svim graničnim prelazima, kao i policijsku pratnju u Republici Srbiji”.

O programu posjete predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i razgovorima koje je imao u Beogradu, Ambasada BiH u Srbiji nema informacija, kao ni šira javnost u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79