Potvrđeno: Elmedin Konaković pustio Vojsku Srbije na teritorij BiH, nije reagovao samo obavijestio GP BiH

Potvrđeno: Elmedin Konaković pustio Vojsku Srbije na teritorij BiH, nije reagovao samo obavijestio GP BiH


Ambasada Srbije u Bosni i Hercegovini je obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova da će Vojska Srbije ući na teritorij BiH, a Konaković ih je pustio i samo obavijestio Graničnu policiju BiH.

Podsjetimo, jutros, 7. jula, su pripadnici Vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor.

Ambasada Srbije u BiH notom je najavila Ministarstvu vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću dolazak kadeta vojne i policijske akademije u BiH.

“Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini izražava svoje poštovanje Ministarstvu inostranih poslova Bosne i Hercegovine i ima čast da obavesti da će delegacija na čelu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračke i socijalna pitanja, studenti i kadeti Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije službeno posetiti Bosnu i Hercegovinu, Bratunac i Kozaru radi obeležavanja godišnjice Bitke na Kozari.

Polazak državne delegacije iz Beograda je planiran 06. jula oko 06,00 časova autobusom registarskih oznaka N1 316 AB, sa dolaskom na granički prelaz Ljubovija-Bratunac između 09,30 i 10,00 časova, odakle će se uputiti ka Bratuncu, Bosna i Hercegovina. Nakon Bratunca planiran je odlazak za Prijedor, Bosna i Hercegovina, radi obeležavanja godišnjice Bitke na Kozari. Povratak autobusa za Beograd, R. Srbija planiran je u popodnevnim časovima, sa dolaskom na granični prelaz Kuzmin-Rača u večernjim časovima 07. jula 2024. godine.

Svečane uniforme će biti nošene na ceremoniji i niko od putnika neće posedovati oružje. Službeno vozilo Ford Kuga BG 2561 DN u kojem će se nalaziti državni sekretar Zoran Antić, putna isprava …. i vozač Đorđe Obradović putna isprava …., na granični prelaz Ljubovija-Bratunac će stići između 09,30 i 10,00 časova 06. jula 2024. godine. Nakon ceromonija u Bratuncu i Kozari, nastaviće put ka Nevesinju. Povratak je planiran 09. jula 2024. godine, a dolazak na granični prelaz Višegrad-Kotroman u popodnevnim časovima 10. jula 2024. godine.

Ambasada moli da nadležni organi Bosne i Hercegovine omoguće nesmetan prolaz i ubrzanu pasošku, carinsku kontrolu na graničnim prelazima.

Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini koristi i ovu priliku da Ministarstvu inostranih poslova Bosne i Hercegovine ponovi izraze svog visokog poštovanja”, stoji u dopisu kojeg je Ambasada Srbije poslala Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Nakon ovog pisma je Elmedin Konaković odobrio ulazak Vojske Srbije na teritorij BiH i poslao obavijest Graničnoj policiji BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija