Potvrđeno: Fehimu Zuliću iz Tuzle 31 godina robije

Kantonalni suda Tuzla je po optužnici ovog Tužilaštva donio osuđujuću prvostepenu presudu za Fehima Zulića (35), nastanjen u Tuzli, i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u u likvidaciji Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U aprilu 2018. godine, zbog likvidacije Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužilaštva se Zulić i Mulasalihović terete da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja, piše Tuzlanski.

Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79