Potvrđeno iz Tužilaštva HNK: Desetorici osumnjičenih u akciji „Step“ određen pritvor

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru određen je jednomjesečni pritvor osumnjičenim Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu i to zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

– Kantonalni sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, kao i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete, a za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna – rečeno je iz Tužilaštva HNK.

U saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) u Tužilaštvu HNK nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Desetorica osumnjičenih uhapšeni su prije pet dana na području Mostara u akciji FUP-a pod nazivom „Step“.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79