Potvrđeno na GP Doljani: Građanima BiH nije dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku do Neuma

Građanima Bosne i Hercegovine nije dozvoljen ni tranzit kroz Hrvatsku ovog jutra, iako su ranije mogli ući u Hrvatsku ukoliko im je krajnja destinacija, naprimjer, bila Neum. Ova informacija potvrđena je za Klix.ba na Graničnom prijelazu Doljani.

Hrvatska je prije četiri dana uvela mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali pravila u slučaju tranzita nisu bila najbolje precizirana.

Tako je granicu prethodnih dana bilo moguće preći kada je u pitanju samo tranzit, međutim danas je situacija nešto drugačija.

Naši građani koji su se uputili u Neum ovog jutra nisu mogli preći granicu, a iz Graničnog prijelaza Doljani su nam kazali da tranzit kroz Hrvatsku nije dozvoljen.

Šef smjene na graničnom prijelazu Doljani Suad Nuspahić jučer je za naš portal rekao da BiH nema nikakav ugovor sa Hrvatskom kada je u pitanju tranzit preko Metkovića s obzirom na to da postoji alternativni put u BiH, preko Svitave.

Na Svitavi je još jučer naša reporterska ekipa izvijestila o velikim gužvama u pravcu Neuma zbog činjenice da je otežan prelazak granice, iako su brojni građani uvjeravali da se teritorijom Hrvatske može tranzitovati do Neuma.

Ovaj jedini bosanskohercegovački grad na Jadranu jučer je preplavio veliki broj turista. Plaže i kafići su puni, a maske se nose samo u prodavnicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79