Potvrđeno: Na vrhu Trebevića postavit će se velika zastava Republike Srpske

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić iznio je zanimljiv prijedlog koji će realizirati općina na čim je on čelu.

Kako je na svom Facebook profilu napisao Ćosić, on ulazi u ozbiljne projekte izgradnje spomen-obilježja i institucija kulture sjećanja u Istočnom Sarajevu.

“To podrazumijeva memorijalni kompleks posvećen srpskim civilnim žrtvama Sarajeva u 20. vijeku, Kapiju grada koja će povezivati Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, kao i veliku zastavu Republike Srpske na vrhu Trebevića, koja će biti vidljiva sa svih strana”, naveo je Ćosić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva gradi “Kapiju grada”: Ulaz u Lukavicu ispod ispruženih ruku

Dodao je da će dovršiti i muzej na Palama, čija je izgradnja već počela, i spomenik žrtvama NATO bombardovanja 1995. godine, te spomen-kompleks na Golom Koranu na Palama.

(FOTO) Gradonačelnik Istočnog Sarajeva gradi “Kapiju grada”: Ulaz u Lukavicu ispod ispruženih ruku

“Svaki od ovih projekata zaslužuje posebnu pažnju i svakom ćemo se u narednom periodu posvetiti posebno i posebno prezentovati. Imamo ambiciozan plan da ovu priču zaokružimo 2024. godine i pozivamo sve da nam se pridruže u ovom velikom poslu – ne samo institucije i medije, nego i sve pojedince koji su spremni da daju podršku razvoju kulture sjećanja u našem narodu. Ovo je nešto što će ostati poslije nas, na čemu će nam zahvaliti buduće generacije jer će znati svoju istoriju i kolika je žrtva podnesena za njihovu slobodu i mir”, zaključio je Ćosić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79