Potvrđeno pisanje CH: Kasumović platio kaznu kako ne bi išao iza rešetaka

Potvrđeno pisanje CH: Kasumović platio kaznu kako ne bi išao iza rešetaka


Popularni bh. glumac Moamer Kasumović osuđen je 2021. godine na jednogodišnju kaznu zatvora zbog krivičnog djela bludne radnje nad maloljetnikom.

Šokantna informacija se godinama skrivala od javnosti, a sve smo saznali nakon što se dječak obratio na predstavi “Tiho tiše” u okviru 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo i rekao kako je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac Moamer Kasumović.

A da je proglašen krivim i osuđen potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

“Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, navelia iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Oglasio se 14-godišnjak kojeg je Kasumović zlostavljao: “On živi sasvim normalan život, a ko zna koliko dječaka ide zbog njega na terapiju”

Šokira i činjenica da je za krivično djelo bludne radnje nad maloljetnikom bh. glumac i opasni predator osuđen na samo godinu dana zatvora.

Kako je Crna Hronika već pisala, on je tu kaznu platio, te nije ni dana boravio iza rešetaka.

Ta informacija je potvrđena danas iz Općinskog suda u Sarajevu.

“Osuđeni M.K., rođen …. godine u B.P., je dana 14.11.2023. godine izvršio uplatu kompletnog iznosa novčane kazne u iznosu od 36.500,00 KM, po presudi Općinskog suda u Sarajevu 65 0 K 888633 23 Kv od 19.10.2023. godine, odnosno rješenjem o ispravci presude Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 23 Kv od 21.10.2023. godine, a kojom presudom odnosno rješenjem je usvojen zahtjev osuđenog za zamjenu kazne zatvora u novčanu kaznu.

Kazna zatvora je izrečena presudom Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 21 K od 23.06.2022.godine, pravosnažna dana 22.05.2023. godine”, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda Sarajevo.

 

Oglasio se 14-godišnjak kojeg je Kasumović zlostavljao: “On živi sasvim normalan život, a ko zna koliko dječaka ide zbog njega na terapiju”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija