Potvrđeno: Policiji u ZDK nije prijavljen napad u Tesliću

Uprava policije MUP-a ZDK nije juče zabilježila niti jedan incident tokom prolaska autobusa kroz Jelah koji su prevozili građane Teslića na protestno okupljanje u Doboju, potvrđeno je za BHRT u Upravi policije MUP-a ZDK.

Jučer je agenciji SRNA šef Kluba zastupnika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Predrag Dević kazao da su građani Teslića, koji su su se vraćali iz Doboja s prosvjeda podrške institucijama Republike Srpske, napadnuti u središtu Jelaha.

„Obavještavamo Vas da službenici Policijske stanice Tešanj nisu evidentirali direktno obraćanje ili prijavu eventualno oštećenih lica. Također, policijske patrole koje su bile raspoređene dionicom kretanja vozila koja su se vraćala sa protestnog skupa, nisu zabilježile niti jedan incident.Policijski službenici Policijske stanice Tešanj u saradnji sa kolegama iz Policijske stanice Teslić vrše provjeru navoda prijave koja je zaprimljena od strane službenika Policijske stanice Teslić koja je dana 01.09.2023. godine u 21.10 sati, obaviještena putem telefona od strane lica koje nije dalo svoje identifikacione podatke da je u mjestu Jelah oko 19.30 od strane više lice lica bacano kamenje u pravcu kolone vozila koja su se vraćala sa protestnog skupa,“ navedeno je u odgovoru na naš upit iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Pdsjetimo, brojni građani okupili su se na međuentitetskim linijama na četiri lokacije, u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti Službenog glasnika RS Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79