Potvrđeno: Portir koji se*ualno napastuje djecu suspendovan samo 14 dana, pa vraćen opet na posao

Portir Doma Rada Vranješević osumnjičen za obljubu djevojčice (13) inače štićenice doma, bio je suspendovan svega dvije sedmice, potvrdio je Vladimir Kajkut, direktor Doma.

Djevojčica je u decembru prošle godine prijavila vaspitaču da je portir A.K. obljubio, nakon čega je slučaj prijavljen policiji, ali je ujedno sproveden i disciplinski postupak.

– Tročlana disciplinska komisija Doma nije utvrdila veće nezakonitosti, ali je portir kažnjen sa odbijanjem od plate u periodu od tri mjeseca, jer je narušio odnos radnik- štićenica doma – objasnio je Kajkut za portal Srpskainfo

Suspenzija portira trajala je tako dvije sedmice i to za vrijeme disciplinskog postupka od 17. decembra kada je slučaj prijavljen do 31. decembra prošle godine, nakon čega je portir vraćen na posao u Dom Rada Vranješević.

Podsjetimo, radnik Doma A.K. lišen slobode je prošle sedmice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo obljube djevojčice (13) inače štićenice Doma rada Vranješević.

Djevojčica je prošle sedmice smještena u prihvatni centar Centra za socijalni rad Banjaluka. Inače, ovu djevojčicu je sa 11 godina njena baka podvodila starijem muškarcu. Baka je u međuvremenu osuđena na sedam godina iza rešetaka, a ovaj muškarac na 12 godina.

Zbog obljube iste djevojčice prošle sedmice je lišen slobode i E.H. kojem je, kao i portiru u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79