Povećan broj putnika na granicama: Milion Balkanaca se vraća kući iz EU zbog novogodišnjih praznika

Povećan broj putnika na granicama: Milion Balkanaca se vraća kući iz EU zbog novogodišnjih praznika


Uoči početka novogodišnjih odmora u većini zemalja Evropske unije, građani kreću na put već u četvrtak kako bi izbjegli potencijalne gužve koje se očekuju na putevima. Očekuje se veći broj vozila na putevima iz Njemačke kroz Austriju prema Grazu i Vilachu (A9 i A10) zbog radova.

Na graničnim prijelazima na putu prema Sloveniji, nema graničnih kontrola na ulazu na Tunelu Karawanke, ali se upozorava na moguća duža čekanja zbog naplate.

Ulazak u Hrvatsku na graničnim prijelazima Macelj i Bregana ne podrazumijeva granične kontrole, ali se očekuje čekanje zbog naplate putarine.

Dalje prema Bosni i Hercegovini, vozače čekaju duža zadržavanja na graničnim prelazima poput Izačića, Maljevca, Jasenovca, Gradiške, Svilaja, Šamca, Slavonskog Broda, Orašja i Brčkog.

Za putnike koji krenu prema Srbiji, očekuju se gužve i duža čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo i Tovarnik iz smjera Hrvatske, te na GP Horgoš iz smjera Mađarske.

Savjetuje se svim putnicima da budu strpljivi  i voze oprezno kako bi sretno stigli na svoje odredište.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija