Povećane cijene u sarajevskoj igraonici: Osim ulaznice, kolač se djeci naplaćuje čak 8 KM

Istražujući cijene hrane i pića u sarajevskim igraonicama, otkrivamo da troškovi zabave mogu značiti puno više od samo ulaznice. Tako za jedno dijete da uživa u igraonici i da ima obrok treba osigurati najmanje 30 KM iz svog džepa.

Osim standardne ulaznice, koja sama po sebi nije jeftina, roditelji su iznenađeni dodatnim troškovima hrane i pića pored igraonice.

Primjer, za jedno dijete da uživa u popodnevnoj zabavi, roditelji moraju osigurati dodatni novac. Cijene poput 7 KM za palačinak, ili 5 KM za pomfrit, zatim 10 KM za picu ili čak 8 KM za kolač, izazvalo je pravi šok među roditeljima, posebno onima s ograničenim budžetom.

Tako da bi jedna porodica sa dvoje djece trebala platiti i više od 50 KM za jednu posjetu igraonici.

Mnogi roditelji ističu da takvi visoki troškovi mogu značiti da će posjeta igraonici biti luksuz koji sebi mnogi više neće moći priuštiti.

Ova situacija postavlja pitanja o dostupnosti takvih objekata zabave široj populaciji. Dok bi neki roditelji možda prihvatili takve troškove kao dio iskustva u igraonici, drugi bi mogli biti odvraćeni od posjeta zbog visokih troškova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79