Povlačenje mašinice za šišanje zbog rizika od strujnog udara

Agencija za nadzor nad tržištem BiH obavijestila je javnost o povlačenju mašinice za šišanje turskog proizvođača “Zilan” s tržišta Bosne i Hercegovine zbog rizika od strujnog udara.

Prema saopćenju Agencije, dijelovi mašinice mogu doći pod napon tokom korištenja, što predstavlja potencijalnu opasnost za korisnike.

Proizvod nije u skladu s određenim standardima i propisima, uključujući Naredbu o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standard BAS EN 60335-2-8:2017.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučuje se da prestanu s njegovim korištenjem i da ga vrate u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Povlačenje ovog proizvoda s tržišta ima za cilj zaštitu potrošača od mogućih opasnosti i osiguranje njihove sigurnosti prilikom korištenja električnih uređaja.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH poziva sve potrošače koji posjeduju ovaj proizvod da postupe u skladu s preporukama i da se obrate prodavcu radi povrata novca ili zamjene proizvoda. Također, poziva i sve trgovce maloprodaje da preduzmu potrebne korake kako bi osigurali povrat i zamjenu mašinice za šišanje “Zilan” u skladu s propisima i standardima koji regulišu trgovinu električnom opremom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79