Povodom ramazana Mustafa Alajmović pozvao insane da mu uplate zekat ili vitre

Mustafa Alajmović, poznat po radu sa džemovima i sokovima pod imenom “Ko nema, nek’ uzme halal je”, objavio je na svom facebook profilu da “insani koji odluče njemu dati zekat i vitre da će biti iskorišteni za Zehrino liječenje i vraćanje Mustafinih dugova.”

Mustafa je sada ponovo otvorio Facebook stranicu preko koje vodi svoj biznis, kojeg je najavio registrovati kao trgovačku djelatnost, ali i preko koje skuplja humanitarnu pomoć.

Brojni facebook pratioci su iskazali raznolika mišljenja po pitanju ove Mustafine objave, od onih koji ga podržavaju do onih koji ga osuđuju.

“Insani koji odluče da će ove godine akobogda slati zekat ili vitre meni mojoj porodici bit će upotrebljen za Zehrino liječenje koje slijedi ili za dugove koje mi imamo”- napisao je Mustafa Alajmović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, on je u žižu javnosti dospio nedavno kada su obznanjeni dokazi njegovog lagodnog života, a što je izazvalo ogorčenje bosanskohercegovačke javnosti koja s pravom sumnja da je sve to činio novcem dobrih ljudi.

Ukoliko želite donirati novac, to možete na ovom Facebook profilu.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) formiralo je predmet protiv poreznog obveznika domaća radinost “Ko nema halal je”, kao i Mustafe i Zehre Alajmović iz Breze

-Uvidom u evidenciju ovog Tužilaštva, utvrđeno je da je protiv Alajmović Mustafe i Alajmović Zehre formiran predmet na osnovu informacije Uprave policije Zenica o obavljenom inspekcijskom nadzoru od strane Porezne uprave FBiH, kod poreznog obveznika – domaća radinost “Ko nema halal je” i građana Alajmović Zehra i njenog supruga Alajmović Mustafe iz Breze, a zbog velikog priliva novčanih sredstava putem Paypal servisa žiro i deviznih računa koje koristi Alajmović Mustafa – kaže Poljac.

Informaciju o provjerama od strane Sektora kriminalističke policije, a kada se radi o slučaju “Alajmović”, potvrdila nam je i Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79