Povorku ponosa osiguravat će 1.000 policajaca

Zbog održavanja Bh. povorke ponosa na ulicama Sarajeva sutra će biti više od 1.000 policajaca.

Policajcima Uprave policije MUP KS pridružit će se policajci i pet kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova BPK, SBK, ZDK, TK i HNK. Ministar MUP KS Admir Katica kazao je da ne postoje operativna saznanja da bi učesnici Povorke ponosa mogli biti ugroženi.

Također za osiguranje povorke zaduženi su i pripadnici Federalne uprave policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Prema procjenama na Povorci ponosa očekuje se nekoliko hiljada učesnika, a kretat će se ulicom Koševo, Maršala Tita do zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Na lokaciji kod Vječne vatre bit će održan kontraskup “Ponos i čast”.

Od 7 do 14 sati bit će obustavljen saobraćaj u ovom dijelu grada.

Iz MUP KS danas su se oglasili saopćenjem u vezi javnih skupova na području KS s obzirom da večeras počinje i Sarajevo film festival.

“Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, kako osiguranja javnih skupova, tako i kontrole i regulisanja saobraćaja. S tim u vezi, ovom prilikom molimo građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja. Također, skrećemo pažnju na obavezu poštivanja uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika ukoliko se budu kretali lokalitetima na kojima se održavaju planirani javni skupovi”, navode iz MUP KS.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS kazao je da je niz ovih događaja bio razlog da policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo donese odluku o prekidu korištenja godišnjih odmora i uvede prekovremeni rad za policijske službenike Uprave policije MUP-a KS.

“To i sve druge planske aktivnosti su poduzete s ciljem da svi ovi događaji proteknu u najboljem redu i miru na području Kantona Sarajevo. Angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije, uz pomoć kolega iz drugih policijskih agencija”, naveo je Hadžiabdić za Federalna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79