Povratak Vučića starim korijenima, radikalnim!

Svako malo iz srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića “izviri” radikal i fašista. Iznova nas podsjeti na svoje dane kada je bio vatreni zagovornik ubijanja “100 muslimana za jednog srbina”, kako je svojevremeno pričao u Skupštini Srbije.

Na svoje nekadašnje dane kada je bio glavna perjanica Radikala i zločinca Šešelja, Vučić podsjeti izjavama, koje kod većina naroda na prostoru bivše Jugoslavije izazivaju strah i nevjericu, piše Hayat.

Tako je danas Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gdje je obilježeno 76 godina od misije “Halyard”, kazao da su Srbi jedinstven narod, te da su “podjele na partizane i ravnogorce (četnike) prošlost” te da su se “svi zajedno borili protiv fašista”.

Mnogi su ovu njegovu izjavu podrugljivo na društvenim mrežama dočekali i sa “nevjericom” konstatovali da se onda četnik Draža Mihailović borio protiv fašista, a da pritom nije fašista?!

“Mi smo u 20. vijeku imali najviše ratova. Sa ponosom smo čuvali svoju otadžbinu i trudili se da čojstvom i junaštvom sačuvamo srpski obraz, ali smo se u svim tim godinama i dijelili. Nadam se i da je prošlo to vrijeme. Uvjeren sam da je došlo vrijeme našeg jedinstva, ne jednoumlja – poručio je Vučić u obraćanju prisutnima.

Naravno, svjesno, ne pominje Vučić da je većinu tih ratova (posebno u 90-tim) pokrenula upravo Srbija, svojom agresivnom i velikosrpskom politikom, a koja se danas naziva “borba za svoj narod i slobodu”.

Tako se Vučić, svi se dobro sjećaju, a posebno Sarajlije, “borio za svoj narod” s puškom u ruci na Jevrejskom groblju dok je u društvu ratnog zločinca i političkog oca Vojislava Šešelja i nekadašnjeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, deklarisanog četnika, obilazio položaje iznad glavnog grada BiH.

I dok su mu danas usta puna mira, pomirenja i suživota, od kojih niko ne bježi, naprotiv, bilo bi ljudski da sam Vučić, osim što sve ove stvari deklarativno želi, konačno i prizna sva zlodjela i genocid koji su počinili Vojska RS, potpomognuta Srbijom. A podsjećamo, jedina zemlja na svijetu koja je osuđena da nije spriječila genocid u Srebrenici 1995. godine, je upravo Srbija.

E to je “čojstvo” predsjedniče Vučić.

I na kraju, čisto da se naglasi, Aleksandar Vučić je predsjednik Srbije, koji se najmanje tri puta mjesečno sastane sa Miloradom Dodikom, i istakne da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, vješto izbjegavajući činjenicu da pomene i suverinitet Bosne i Hercegovine.

Neki bi rekli, vuk dlaku mijenja, ali čud nikad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79