Povratnici u Višegradu kuća izgorila do temelja: Budimo humani i pomozimo joj

Povratnici u selo Kaoštice kod Višegrada Naili Šatrović Zeba nedavno je u potpunosti izgorjela kuća u kojoj je stanovala sama nakon smrti supruga.

Sve što je posjedovala je izgorjelo, pa je starica ostala čak i bez ličnih stvari i dokumenata. Na svu sreću ona se uspjela spasiti na vrijeme.

Oslonjeni jedni na druge u teškim vremenima utočište su joj ponudile prve komšije Behka i njen sin Edhem Zeba.

Kuća joj je izgorjela, uoči 27. noći ramazana, ali je hvala Bogu uspjela izaći. Dimnjak se zapalio, a kuća k’o brvnara, sve je izgorjelo, pa i uspomene sa hadža. Teško je to. Mi smo je prihvatili i bila je kod nas prvih deset dana, hvala Bogu ima svega dovoljno. Sada je u Sarajevu jer ponovo mora i dokumentaciju vaditi – kaže Edhem Zeba.

Ističe da je pokrenuta akcija da se pomogne Naili.

Navodno su iz Općine Višegrad spremni dati neki kontejner, ali mislim da to nije rješenje i da joj je potrebna bar kućica kakva je bila. Ona je prijavljena u Sarajevu zbog zdravstvenog, a njena penzija ne može biti dovoljna ni za osnovne potrebe. Apelujemo na sve da joj se pomogne. Nadamo se da će imati razumjevanja i nadležna ministartsva. Naša hadžinica zaslužuje da provede dostojanstvenu starost – smatra Edhem.
Apel za pomoć Naili Šatrović Zeba već je upućen na brojne adrese, a otvoreni su i računi za novčanu pomoć u UniCredit banci dd Mostar sa sjedištem u Sarajevu.

Broj žiro računa 3387302158206348 je otvoren na ime Naila Šatrović

Instrukcije za priliv iz inozemstva:

SWIFT CODE UNCRBA22

IBAN BA39 3387 3028 5820 7721

40732909101 (EUR)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79