Povratnik u Bratuncu ponovo napadnut: Federalni ministar Dizdar obećao zaštitu povratnicima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Nerin Dizdar, nedavno je posjetio Beriza Merdžića, povratnika koji se ponovo našao na meti napada u Bratuncu. Ministar je izrazio svoju ogorčenost zbog učestalih verbalnih i fizičkih napada na povratnike.

Beriz Merdžić je vlasnik aščinice “Korzo” u Bratuncu i, uprkos neprekidnim prijetnjama i vrijeđanju njega, njegove porodice i gostiju aščinice, odlučio je hrabro ostati u svom rodnom mjestu i nastaviti s poslom koji najbolje zna.

Napadi na povratnike u Bratuncu, poput Beriza Merdžića i Osmana, postali su dugoročan problem, što je rezultiralo klasičnim zlostavljanjem povratnika. Ministar Dizdar oštro je osudio ove napade te je obećao pružiti svaki vid zaštite povratnicima. Naglasio je da neće mirno posmatrati ovakva nedjela i da će inzistirati na pronalasku i kažnjavanju počinitelja.

Posljednjih mjeseci povratnici u entitetu Republika Srpska u Bosni i Hercegovini postali su žrtve sve češćih napada temeljenih na nacionalnoj osnovi. Njihova sigurnost i prava moraju biti apsolutni prioritet, a ministar Dizdar odlučan je u borbi za njihovu zaštitu.

Nadamo se da će nadležne institucije poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurale sigurnost svih povratnika i kaznile počinitelje ovih neprihvatljivih činova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79