Povrijeđenom muškarcu se bore za život

Nakon pronalaska povrijeđenog muškarca kod naplatnih kućica u Vlakovu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je izdalo saopćenje u kojem se navodi da se još utvrđuje identitet muškarca.

– Dana 24.06.2020.godine u 17:15 sati od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je Peta PU da se na naplatnoj rampi dionice auto-puta A1, na relaciji Vlakovo-Tarčin, općina Ilidža, nalazi povrijeđena nepoznata muška osoba. Nakon ukazivanja ljekarske pomoći, lice je vozilom Hitne pomoći prevezeno u KCU u Sarajevu, gdje je hospitalizirano na Odjeljenju za anesteziju i reanimaciju, a od strane ljekara su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, naveli su iz MUP-a KS.

Migranti su me toliko tukli da sam povraćala

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i identifikaciji povrijeđene osobe.

Inače, Internetom kruže jezive fotografije muškarca, najvjerovatnije migranta, kojem su polomljene obje noge. Pretpostavlja se da ga je vozilo pregazilo prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79