Pozadina brutalnog zločina u Vitezu: Pio s njim cijelu noć a onda ustao i zaklao ga!

Svirepo ubistvo koje se sinoć u 21.40 sati dogodilo u ugostiteljskom objektu “Ovo malo duše” u viteškom mjestu Vraniska, šokiralo je Vitežane.

Nakon što su cijelu noć pili zajedno, došlo je do verbalnog obračuna, poslije kojeg je Smail Bešo (43) doslovno nožem zaklao Sifeta Haskića (40) iz Viteza.

Munjevit napad

U munjevitoj tučnjavi koja je uslijedila nakon prepirke, kažu svjedoci, odnosno dvojica gostiju i konobarica koja je radila u objektu, niko nije stigao reagirati kad je Bešo nožem napao Haskića, piše Avaz.

Haskić je odmah nakon događaja prevezen u Dom zdravlja u Vitezu, odakle je hitno upućen u bolnicu u Novoj Biloj, gdje je i preminuo.


Policija je uhapsila Bešu, koji je bio teško pijan, te ga sve do sada nisu uspjeli ni ispitati s obzirom na to da se još nije otrijeznio.

Tek bi sad trebao biti predan pod nadzor Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, gdje će biti ispitan. Nakon ispitivanja, trebalo bi se više znati o motivu, odnosno razlogu svađe koja se završila tragično.

Pronađen nož

Kako svjedoci kažu, Bešo i Haskić otprije se znaju, a ubijeni je policiji odranije poznat po sitnim djelima, kao što je krađa drva.

Policajci su na mjestu događaja pronašli nož, koji će biti poslan na vještačenje.

Iza ubijenog ostali su dva sina i supruga u poodmakloj trudnoći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79