Pozadina obračuna u Saraj-Polju: Svađali smo se zbog sestara s kojima smo se zabavljali

Pet dana nakon likvidacije u sarajevskom naselju Saraj-Polje, gdje je život izgubio Ronald Osmanović (21), ovaj stravični obračun maloljetne braće E. D. (15) i D. D. s nastradalim i njegovim drugom Silvijom G. još je tema na društvenim mrežama.

Kako nezvanično saznaje Avaz, maloljetni S. G., za razliku od E. D., dao je istražiteljima detaljnije obrazloženje zbog čega je došlo do sukoba pored igrališta.

– Problemi između njih dvojice i mene nastali su, otprilike, prije tri mjeseca, i to zbog djevojke, odnosno zbog dvije sestre. S jednom se zabavljao D. D., a ja sam se zabavljao s drugom – naveo je S. G. objašnjavajući da su, nakon tog zabavljanja, nastali problemi između njih dvojice.

Dobio poruku

Kritičnog dana, 25. avgusta, problem je nastao zato što je D. D. mislio da je S. G. njegovoj djevojci kazao nešto protiv njega, što, kako je rekao, nije bilo tačno.

– Oko 18 sati vidio sam D. D. s njegovom djevojkom kako se svađaju, a u blizini je bio i E. D.. Kad me D. D. ugledao, zaprijetio mi je i izvadio palicu i krenuo prema meni. Ja sam se prepao i počeo bježati kući – naveo je S. G.

Tada je dobio E. D. poruku da dođe na igralište da se pobiju te je usput u jednom dvorištu uzeo sjekiru. Istražiteljima je naveo da je D. D. prvi nasrnuo na njega palicom te je priznao da ga je udario tupim dijelom sjekire.

– Ronald se slučajno zatekao na igralištu i pretpostavljam da je krenuo da mi pomogne. Vidio sam E. D. kako ubada Ronalda. Pokušao sam mu duksericom zaustaviti krv, ali sam vidio da je on već preminuo – rekao je S. G., koji je pobjegao kući, gdje je i lišen slobode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79