Pozadina samoubistva u KPZ Zenica: Otkrivamo razlog zašto se objesio Armin Avdulahi

Armin Avdulahi (27) sinoć je koristio čaršav kako bi se objesio za prozorsku kvaku.

Piše: D. Pavlović

Izvršio je samoubistvo, najvjerovatnije, zbog griže savesti, jer će krivično odgovarati i djevojka iz sela Donja Golubnja kod Žepča koja ga je skrivala od policijske potjere.

Danas su se trebali izjasniti o krivnji Abdulahi i djevojka u čijoj je kući uhapšen. Međutim, Abdulahi je u srijedu navečer isjekao čaršav, popeo se na cijev radijatora stavio omču na vrat i skočio sa ciljevi na kojima je stajao.

– Straža je brzo reagovala, kada su ga pronašli davao je znake života. Odmah je obaviještena hitna pomoć, počeli su reanimaciju, međutim, bezuspješno. Nakon toga, došao je ljekar mrtvozornik i konstatovao smrt. O svemu smo obavijestili policiju i tužilaštvo, koji su obavili uviđaj, izjavio je za CH direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić.

Abdulahi je trebao biti u zatvoru do 06. avgusta 2023. Osuđen je zbog napada na službeno lice (godinu i po), dva puta zbog droge (godinu i šest mjeseci), ugrožavanja sigurnosti (tri mjeseca) i posedovanja oružja (tri mjeseca).

Opštinski sud u Zavidovićima je donio odluku da se na mjesec dana prekida izdržavanje kazne (od 04 septembra do 04. oktobra)

Pošto se nije vratio u KPZ Zenica na izdržavanje kazne, policija je krenula u potragu za njim.
Na osnovu dojave građana uhapšen je u selu Donja Golubinja kod Žepča u kući njegove djevojke.
Tokom pretresa stana i automobila bjegunca zaplijenjeno je 82 grama spida, 53 grama marihuane, 233 sjemenke indijske konoplje, mobilni telefoni, digitalna vaga i novac.
Avdulahi je od ranije poznat policiji po krivičnim djelima i osuđivan je čak 13 puta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79