Pozadina sinoćnjeg požara u Zenici: “Dok su iftarili, oglasio se alarm i pojurili su da gase”

Nakon požara koji se prije nekoliko dana desio u zeničkom naselju Papirna, a u kojem je vatra zahvatila nekoliko stanova, tokom noći desio se novi požar, ovaj put u ulici Ivana Cankara kod broja 95.

Požar koji se desio u toku noći su brzo i profesionalno zaustavili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica uz brzu i uspješnu intervenciju Policije PU Zenica.

U toku akcije gašenja požara evakuirana je jedna starija osoba koja je bila sama u kući na broju 95.

Priča koja se krije iza ove vijesti je daleko ljepša. Kako na svom Facebook profilu piše efendija Ismet Bašić, vatrogasci su napravili herojski čin.

“Večeras sam bio pozvan na iftar u PVJ (profesionalnu vatrogasnu jedinicu), međutim, kasno sam završio sa iputujućim iftaromi, tako da sam se morao izviniti. U međuvremenu, dok su iftarili, oglasio se alarm i ovi naši heroji pojurili su da gase požar na kući nedaleko od ulice u kojoj stanujem. Spasili su jednu nanu, provalivši vrata, koja nije bila ni svjesna šta se dešava zbog oštećenog sluha. To su naši heroji. Ljudi koji se u koštac hvataju sa vatrom, rizikuju svoje živote, kako bi spasili ljudske živote. Allah ih sačuvao i pomogao.” – napisao je efendija Bašić.

Večeras sam bio pozvan na iftar u PVJ (profesionalnu vatrogasnu jedinicu), međutim, kasno sam završio sa “putujućim…

Posted by Ismet Bašić on Friday, 16 April 2021

U požaru je pričinjena veća materijalna šteta.

Grad Zenica bi kao i u slučaju požara na zgradi Papirna trebao pomoći vlasnicima kuća sa oštećenjem od sinošnjeg požara, navodi Hasan Kreho, povjerenik Mjesne zajednice “Brist”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79