Požar gase dva helikoptera iz Srbije: Vulin poručio da će zaštititi Srbe gdje god oni žive

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je da očekuje da će požar na području Višegrada biti stavljen pod kontrolu i što prije ugašen. Istakao je da u gašenju učestvuju i dva helikoptera MUP-a Srbije.
Nepristupačan teren

– Problem pravi jako nepristupačan teren, čak i za helikoptere, kao i visoka nadmorska visina i izuzetno visoka temperatura zbog čega je nezahvalno govoriti precizno kada će požar biti saniran. Iskreno se nadam da ćemo zajednički i ovaj požar staviti pod kontrolu kao i one do sada – izjavio je Kusturić za Srnu.

Dodao da u gašenju učestvuju jedan njihov helikopter, kao i ljudi iz Civilne zaštite i ostalih lokalnih službi, te izrazio zadovoljstvo što su u pomoć stigle i dvije takve letjelice MUP-a Srbije.

– Dobro je što smo od ranog jutra počeli sa gašenjem, a sa tri helikoptera trebali bismo da postignemo najbolji efekat – istakao je Kusturić.

On je ranije izjavio da je požar zahvatio crnogoričnu šumu na veoma nepristupačnom i strmom planinskom terenu na kome dominira endemska vrsta Pančićeva omorika.

Zaštititi Srbe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, povodom angažmana srbijanskih helikoptera, poručio je da je “RS prioritet Srbije i da će Srbija uvijek pomagati RS”.

– Svaka potreba RS je i naša potreba. Politika Aleksandra Vučića je jasna – zaštiti Srbe gdje god da oni žive. Kao što smo uspjeli da zaštitimo naše građane i njihovu imovinu kod Nove Varoši i Priboja, tako ćemo zaštiti i Srbe ovdje u RS. Učinit ćemo sve da građani u Srbiji, ali i u RS budu sigurni, mirni i bezbjedni – rekao je Vulin.

On je naveo da da Srbija danas pomaže svojoj RS, ali je isto tako spremna i radi da pomogne i svim drugim narodima u BiH, u Federaciji BiH, kao i svima u regionu kojima je pomoć potrebna.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79