Požar i u Srednjoj Bosni: Nije isključeno da je požar uzrokovan nemarom ljudi

Što se tiče požara na bugojanskoj strani, ne mogu reći da je bukvalno saniran, ali držimo ga pod kontrolom. Radnici šumarija Novi Travnik i Bugojno su na terenu i za sada nam ne treba pomoć.

U Bugojnu imamo još jedan požar na lokalitetu Skrte koji je, također, lokaliziran, s tim da su općinski vatrogasci izašli na taj lokalitet”, kazao je Feni upravnik Šumarije Bugojno Asaf Hadžibegović.

Iz ŠPD “Šume Središnje Bosne” ističu da je požar na lokalitetu Crni vrhovi, na području općine Novi Travnik, također, lokaliziran, te da nije ugrozio kuće.

Na terenu su, kako ističu, radnici ŠPD-a i vatrogasna služba ovog društva, a procjenjuje se da je šteta velika s obzirom na to da je izgorjelo mnogo šumske površine.

Kako navode, nije isključeno da je požar uzrokovan nemarom ljudi, a o svemu je obaviješten MUP Srednjobosanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79