Požar koji je danas izbio kod Neuma pod kontrolom, Dodik nije htio dati saglasnost OS da pomognu u gašenju požara

Veliki požar, koji je danas buknuo u okolini Neuma, pod kontrolom je. To je za „Avaz“ potvrdio Marko Tapalović, šef Civilne zaštite Neum.

– Požar je trenutno pod kontrolom. Vatrogasci su još uvijek na terenu. Požar smo uspjeli lokalizirati tek u večernjim satima. Vatra je prijetila jednom napuštenom poslovnom objektu, pa i kućama u jednom selu. Gorjelo je nisko rastinje i drugo šiblje – rekao je Tapalović.

Istakao je kako se nada da će vatrogasci do jutra u potpunosti ugasiti ovaj požar.

– Budući da smo uspjeli obuzdati vatrenu stihiju, obavijestio sam Upravu civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona o tome da nam nije potrebna pomoć i zraka, odnosno, da opozivamo zahtjev-rekao nam je on.

Vatrogasci Neuma tako su se danas bez pomoći Oružanih snaga BiH, s obzirom na to da član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nije htio dati saglasnost za korištenje helikoptera, sopstvenim snagama borili s velikim požarom koji je prijetio i kućama u okolini Neuma.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79