Požar na Braču i dalje se širi, više od 50 vatrogasaca bori se s vatrom

Požari koji su zbog udar groma u petak navečer buknuli na južnoj strani Brača, razbuktali su se iza ponoći, a najkritičnije stanje je između uvala Krušica i Blaca, potvrdio je zapovjednik Vatrogasne operativne zone Brač Dragan Martinića.

– Požar između uvala Krušica i Blaca dužine je oko jedan kilometra, širine oko 500 metra, ali se i dalje širi u smjeru sjeverozapada, pa više od 50 vatrogasca daje sve od sebe da bi zaustavili širenje vatrene stihije – rekao je za Hinu Martinić.

Dodao je kako taj požar za sad ne ugrožava stambene objekte.

– Nastavit ćemo se boriti protiv vatrene stihije – poručio je Martić s požarišta na Braču.

Ranije su vatrogasci objavili da su požari izbili na predjelu iznad uvale Vela Farska te na području uvale Krušica i uvale Blaca zbog udara groma.

– Na terenu je angažirano 33 vatrogasca i 12 vozila te brod pomorske policije Split, koji prevozi vatrogasce i opremu na požarište, jer vatrenoj stihiji nije moguć pristup s kopna – rekli su tada u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79