Požar na Dolac Malti desio se uz upotrebu otvorenog plamena, stanari kojima su izgorjeli domovi traže rješenje

Požar na Dolac Malti desio se uz upotrebu otvorenog plamena, stanari kojima su izgorjeli domovi traže rješenje


U sarajevskom naselju Dolac Malta u subotu, 16. jula, došlo je do velikog požara u kojem je izgorjelo nekoliko objekata.

Vatrena stihija je progutala nekoliko šupa i garaža i oštetila dva stana u ulici Sakiba Nišića.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke, obavili uviđaj na mjestu događaja. Kako stoji u objavi na stranici MUP-a KS, tom prilikom je ustanovljeno da je do požara najvjerovatnije došlo kao posljedica upotrebe otvorenog plamena od nepoznatih osoba i na neutvrđen način, da bi se požar kasnije proširio na susjedne objekte. Policijski službenici nastavljaju rad i poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja navedenog događaja.

Ismetu Tahiroviću u požaru je izgorio stan i posljednje dvije sedmice živi kod rodbine.

– Iz Općine Novo Sarajevo rekli su nam da nađemo stan do 450 KM i da će oni plaćati dok se naša imovina ne obnovi. Međutim, još nismo pronašli stan koji bismo iznajmljivali – kaže za Faktor Tahirović.

Kadriji Čeli u požaru su stradali prozori i dio krova i trenutno traži firmu koja će sanirati nastalu štetu.

– Komisija iz Općine je procijenila da je šteta 2.000 KM i sada treba da pronađem firmu koja to treba uraditi. U toku je građevinska sezona i veoma je teško pronaći nekog da to popravi i da izda račune. Iz Općine su nam rekli nasuti tampon u dvorište, ali to još nisu uradili. Raspitivali smo se kod nadležnih i za uzrok požara, ali nikad nismo dobili odgovor


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija