Požar na odlagalištu drvne sječke pod kontrolom

Požar koji je, u juče zahvatio odlagalište drvne sječke u krugu banjalučkog Incela jutros je pod kontrolom, prenose Nezavisne.

Šef Civilne zaštite grada Banjaluka Mladen Ćućun naglasio je da, zbog specifičnosti materijala koji gori, odnosno zbog činjenice da ima dosta piljevine i drveta, vjeruje da požar neće biti ugašen za 24 časa.

“Mi ćemo ovdje ostati sve dok požar ne bude potpuno ugašen”, istakao je on za RTRS..

Juče od 17 časova, vatrogasne ekipe bore se sa požarom na odlagalištu drvne sječe u vlasništvu jedne privatne firme, koji su prvi primijetili radnici, koji su i pomagali vatrogascima.

Požarom je, prema informacijama radnika na terenu, zahvaćemo oko 40 – 50 kamiona drvne sječke. Vatrogasci kažu da se požar na ovoj lokaciji dešavao i ranije, no nikada ovakvog intenziteta.

Kompletna Vatrogasna brigada grada Banjaluka u pripravnosti je. Požar gasi 17 vatrogasaca sa sedam vozila.

“Za sada nema ugroženih objekata, ni kuća privatnih, fizičkih lica, kao ni odlagališta koje koristi Eko-toplana”, rekao je ranije Mladen Ćućun.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments