Požar pravi nove probleme u Trebinju: Začulo se nekoliko eksplozija

Veliki požar koji je zahvatio Trebinje donosi još veće probleme.

Na žarištima na kojima se nalaze vatrogasci čulo se više desetina eksplozija, piše ATVBL.

Pretpostavlja se da je riječ o neeksplodiranim sredstvima iz prethodnih ratova.

Dim i vatra otežavaju saobraćaj na putu Trebinje Bileća.

Požarna linija je kilometarska, vatra se približava selima Necvijeće, Budoši i Jasen. Veliki broj vatrogasaca je na terenu.

Štab za vanredne situacije Trebinja zatražio je dejstvo Helikopterskog servisa Republike Srpske na gašenju požara iznad naselja Banjevci i očekuje se da će predveče početi da djeluju helikopteri, rekao je Srni načelnik trebinjskog Štaba za vanredne situacije Stevan Bekan.


Bekan je rekao da se dejstvo helikoptera očekuje na području prema selima Necvijeće, Budoši, Jasen i Vrbno, a situacija na požarištima je trenutno takva da kuće nisu u opasnosti na ovim lokalitetima.

“Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske odmah su se odazvali, direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović u najkraćem roku su stigli po našem pozivu, u Trebinju su, analiziraju situaciju na terenu. Ideja je da helikopter u narednom periodu bude na raspolaganju Trebinju i Hercegovini”, istakao je Bekan.

On je dodao da očekuje da helikopter bude stacioniran i da služi da se što prije djeluje.

Bekan je naveo da su u pripravnosti dobrovoljna vatrogasna društva, pripadnici Civilne zaštite koji čuvaju kuće i objekte stanovništva i pokušavaju spriječiti širenje požara koliko je to moguće.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79