Požar u BiH, širi se prema Hrvatskoj

Požar u BiH, širi se prema Hrvatskoj


U Bosanskom Grahovu, u selu Stožište požar je zahvatio nisko rastinje i šumu, pri čemu se proširuje prema granici s Hrvatskom, obavijestio je Srnu načelnik općine Uroš Đuran.

Požar, koji trenutno predstavlja prijetnju području, izaza brigu među mještanima i lokalnim vlastima. Načelnik Đuran apelira na stanovništvo da izbjegava paljenje vatre. .

“Svake godine imamo isti problem, nesavjesni pojedinci pale vatru koja se kasnije nekontrolirano proširi, nanoseći ogromne štete”, naglasio je Đuran.

Prema izvještajima, požar se širi prema prelazu Strmica na granici s Hrvatskom, stvarajući dodatni izazov za vatrogasne snage i lokalne službe. Hitne mjere poduzimaju se kako bi se ograničilo širenje požara i zaštitila naselja u blizini.

Policija i vatrogasne ekipe sarađuju u naporima da suzbiju požar. Također se provode preventivne mjere kako bi se izbjeglo daljnje širenje vatre.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija