Požar u KPZ Zenica: Nema povrijeđenih zatvorenika

U Kazneno-popravnom zavodu u Zenici u prijepodnevnim satima došlo je do požara, a ekipe vatrogasaca još uvijek su na terenu. Požar je izbio na krovu jednog od paviljona u poluotvorenom dijelu zeničkog zatvora, a ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice nalaze se na mjestu događaja gdje pokušavaju lokalizovati požar.

Intervenciju vatrogascima otežava limeni krov, koji vatrogasci moraju skinuti kako bi vodenim topovima lakše došli do izvora vatre u potkrovnom dijelu konstrukcije. Kako nam je rečeno, u požaru nema povrijeđenih, a nakon gašenja požara i hlađenja konstrukcije pristupiće se uviđaju. Preliminarno, požar je izazvao kvar na instalacijama koje su u tom dijelu KPZ-a obnavljane prije dvadesetak godina.

Redžo Kahrić, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica potvrdio nam je da je požar koji je izbio na krovu jednog od paviljona lokaliziran, te da na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

– Najvjerovatnije je uzrok kvar na elektroinstalacijama. Radi se o krovnoj konstrukciji paviljona, a u gašenju su učestvovali osuđenici i čuvari. Najbitnije je da nema žrtava. Oni koji su učestvovali u gašenju prenoćili su u našem stacionaru iz preventivnih razloga i svi se dobro osjećaju. Požar je lokaliziran i u toku je uviđaj koji će pokazati tačan uzrok izbijanja vatre – pojasnio je Kahrić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79