Poznat identitet mladića koji je preminuo u Natron Hayatu

U petak se u maglajskoj kompaniji „Natron-Hayat“ dogodila se tragedija u kojoj je smrtno stradao radnik M.A. rođen 2000.godine, potvrdila nam je Aldina Alić, portparolka MUP-a ZDK.

Maglaj: U Natron-Hayatu poginuo 21-godišnji radnik

“U Natron Hayatu je došlo do nezgode na radu i tom prilikom je lice M.A. rođen 2000.godine iz Maglaja smrtno stradalo. Nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su obezbijedili lice mjesta, do dolaska uviđajne ekipe Policijske stanice Maglaj. Oni pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona vrše uviđaj kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti pod kojima je došlo do ove nezgode. Uviđajne aktivnosti su još uvijek u toku“, saopštila je Alić.

Kako saznaje portal Crna-Hronika radi se o mladiću Aliju Musaefendiću (21)

Podsjećamo, u julu 2016.godine u eksploziji u pogonu „Natron Hayata“ poginuo je radnik Esad Salkić.

Na društvenim mrežama prijatelji se opraštaju od Alija, mladića za kojeg svi imaju samo riječi hvale. U kafeu „Ask“, u kojem je provodio najviše slobodnog vremena, nema muzike ni glasne priče.

– Zajedno smo završili Elektrotehničku školu, a Ali se prije sedam mjeseci konačno uspio zaposliti u struci. Bio je najvredniji u razredu, dok smo išli u školu, radio je i po nekoliko poslova, konobario je u maglajskim kafićima, radio na pilani, što je izuzetno težak fizički posao. Nikada ga nisam čuo da se nešto požalio, da mu je bilo teško. Kako su mu roditelji rastavljeni, on je živio s majkom i puno se borio. Teško mi je, najbolji prijatelj mi je tako mlad otišao – istakao je Bilić za Avaz.

Sestra mi je prvo javila da je samo povrijeđen, a kasnije je do nas došla tužna vijest. Teško mi je, veoma teško. U kafiću nema muzike i to je jedino što možemo uraditi za njega iz poštovanja – kazao nam je Ljevaković.

Kako nam pričaju njegovi prijatelji, Ali je bio sretan zbog zaposlenja u „Natron-Hayatu“, ali je razmišljao i da se pridruži djevojci u Njemačkoj.
Mladić za primjer

– Poznavao sam ga kao izuzetno poštenog i vrijednog mladića. Nikada mu nije predstavljalo problem doći u kafić ako nam je bilo potrebno. Veliki je ovo gubitak za sve nas, jer ostali smo bez dobrog prijatelja i mladića koji je svima mogao biti za primjer – dodao je Enver Durmić, vlasnik kafića „Ask“.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79