Poznat identitet motocikliste koji je sinoć poginuo u saobraćajnoj nesreći

Milan G. (53) iz Bosanske Gradiške poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 18:10 sati na magistralnom putu Bosanska Dubica – Bosanska Gradiška u mjestu Međeđa kod Bosanske Dubice.

On se, vozeći motocikl marke Yamaha, na jednoj velikoj krivini, na kojoj se nalazi i mostić, prešavši u suprotnu traku, zabio u Seat Ateca njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao Banjalučanin K. S. (43).

Motociklista je preminuo na licu mjesta, dok je vozač Seata prošao bez povreda. Uviđaj je na mjestu nesreće, uz policiju PS Bosanska Dubica, obavio i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor koji je naložio obdukciju nad tijelom poginulog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci.

Nezvanično saznajemo da je Milan G. krenuo na motorijadu u Bosansku Kostajnicu, kao i da se nesreća dogodila na mjestu za koje mještani tvrde da je jedna od crnih tačaka ovog regionalnog puta, prenosi Avaz.

Iz PU Prijedor danas su apelirali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju od neželjenih posljedica.

– S obzirom na to da su vozači mopeda, motocikla, lakih motocikala jedna od ugroženijih kategorija u saobraćaju, ovim putem skrećemo pažnju da u saobraćaju učestvuju tehnički ispravnim i registriranim motociklima, da koriste zaštitnu opremu, da brzinu prilagode uvjetima na putu, kao i da u saobraćaju ne učestvuju pod utjecajem alkohola – saopćeno je danas iz PU Prijedor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79