Poznat identitet nastradalog: Porodica ga iznijela iz kuće ali je već bilo kasno

U porodičnoj kući u Avtovcu pored Gacka smrtno je stradao Momir Momo Beatović (63) iz ovog mjesta.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, policijskoj stanici Gacko, 21. novembra 2020. godine, oko 17:50 časova prijavljeno je da je izbio požar na porodičnoj kući u mjestu Avtovac, Opština Gacko. Požar su lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Gacko oko 18:15 časova.

– Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je požar izbio u sobi na spratu porodične kuće koju je koristilo lice inicijala M.B. koje je smrtno stradalo. Uviđaj na licu mjesta rade pripadnici Odsjeka za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Trebinje i PS Gacko, izjavila je Cvijetić.

Nema tragova nasilja

Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje kaže da su požar primjetile komšije.

– U porodičnoj kući u Avtovcu u opštini Gacko, sinoć oko 18 časova, izbio je požar na spratu kuće gdje živi stradali M. B. (1957), koji su primjetile komšije i obavijestile brata koji sa porodicom živi u prizemlju. Istrčali su na sprat i uspjeli da nađu stradalog na krevetu iznijeli ga napolje međutim nije davao znake života Pokušavali da ga povrate ali nisu uspjeli. Vatrogasci su lokalizovali požar. Na terenu su izašli vještaci određene struke da urade uviđaj Urađen je spoljni pregled tijela, nema tragova nasilja i najvjerivatnije je nastradao gušenjem, istakao je Vukanović.

Vatra izbila kod utičnice frižidera

Prema nezvaničnim saznanjima neispravne instalacije najvjerovatnije su uzrok požara u porodičnoj kući u Avtovcu u kome je stradao Momir Beatović. Vatra je izbila u blizini utičnice od frizidera i dovela do kratkog spoja, a nesrećni Beatović je u tom trenutku spavao. U cijeloj kući je nestalo struje, a dim su primjetile komšije koje su obavjestile brata u prizemlju i vatrogasce.

U gatačkoj vatrogasnoj jedinici je potvrđeno da su vatrogasci stigli na lice mjesta za nekoliko munuta nakon dojave, ali da je nesrećni čovjek već bio stradao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79