Poznat identitet osoba koje su sinoć pobjegle sa mjesta nesreće u Sarajevu

Policajci MUP-a KS u kratkom roku su identifikovali automobil i pronašli vozača koji je sinoć usmrtio jednog pješaka, a drugog povrijedio, te pobjegao s mjesta nesreće.

Nesreća se dogodila u 19:35 sati u naselju Boljakov Potok, u ulici Smaje Šikala, kada je automobil udario dvojicu pješaka. Stariji muškarac je preminuo na mjestu nesreće, dok je drugi pješak s povredama prevezen u Opću bolnicu.

Sarajevski policajci su u kratkom roku došli do saznanja o automobilu koji je izazvao nesreću, a potom i o vozaču kojeg su pronašli, potvrdio je glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić.

Nezvanično saznajemo da su Almir Baličevac zvani Čičak (od ranije poznati policiji) i Aldin Subašić skrivili nesreću u Boljakovom, uhapšeni nakon što su tokom bijega prevrnuli džipa na Žuči.

Poginuo pješak M. H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966).

Smrt M. H. na mjestu nesreće konstatovala je ekipa Hitne pomoći, koja je drugom pješaku ukazala ljekarsku pomoć, te ga prevezla u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje.

Tragajući za vozilom, pripadnici odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS, u 21 sat su na području općine Novi Grad pronašli vozilo “VW touareg” (K47- T- 335), kojim je u trenutku nesreće upravljao A. S. (1987), a sa kojim je na mjestu suvozača bio A. B. (1982), obojica iz Sarajeva prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79