Poznat identitet osobe koja je platila 100.000 KM za likvidaciju njegovog brata i bratića

Rasim Demirović (55) iz Bihaća, kojeg su danas lišili slobode policijski službenici Federalne uprave policije platio je 100.000 eura za likvidaciju brata Bajan i njegovog sina Nevresa, ekskluzivno saznaje “Avaz”.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti priveden.

Demirović se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažirao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu Nevresu koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela.

Lišeni slobode će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79