Poznat identitet pilota koji je upravljao avionom koji se srušio kod Loznice

Prema nezvaničnim informacijama avionom MIG 21 koji se danas srušio na području sela Brasina kod Loznice upravljao je pilot Zvonko Vasiljević.

Trenutno nema zvaničnih informacija da li su piloti Vojske Srbije nastradali prilikom nesreće. Zvonko važi za izuzetnog pilota i u kolektivu gdje radi za njega imaju samo riječi hvale. Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gdje je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poletio jutros.

Vjerujemo da je vidio da će avion udariti u kuće zato se i nije katalputirao. Da bi spasio živote. Vjerovatno da je on rekao da se mlađi kolega katalputira. Takav je čovjek. Najbolji od najboljih, kažu njegove kolege.

Na Facebook profilu Vasiljevića nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija MIG-a 21. U komentaru ispod fotografije aviona napisao je „55 godina kod nas i dalje na prvoj liniji!“.

Inače, vojni stručnjaci su rekli da se najvjerovatnije radi o avionu MIG 21 čiji je posljednji primjerak uveden u tadašnju JNA u decembru 1986.godine. Prizemljen je 2015.godine, i remontovan u Zavodu Moma Stanojlović slijedeće godine. Prema planu u upotrebi u Vojsci Srbije do 2026.godine.

U padu srbijanskog “lovca” poginuo jedan pilot, za drugim se traga

U ovom trenutku Ministarstvo odbrane saopštilo je da je avion jutros pregledan i da je tehnički bio spreman za let. Zvaničnih potvrda dao nastradalima još uvek nema, piše Ucentar.rs.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79