Poznat identitet policajca koji se bavi krivolovom!

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju ogorčenih građana Konjica.

Njihov osvrt na krivolov kojeg su poslali MUP, prenosimo u cjelosti.

Stop nasilju nad životinjama.

Odlučili smo da Vam se ovim putem obratimo, kako bih Vas obavijestili o tome da neki od Vaših uposlenika kršeći zakon o lovstvu i nelegalnoj prodaji oružja, kaljaju obraz i čast pripadnika MUP-a.

Naime, u ovom slučaju konkretno, riječ je o uposleniku Žuža Saša.

Isti je uposlen u PU Konjic.
Svojim fotografijama na kojima se vidi zajedno sa ulovljenom divljači a koja je po zakonu o lovstvu zabranjena loviti, riječ je o divokozama, te koje je objavljivao na društvenim mrežama, a koje kolaju među njegovim prijateljima pred koima se hvali, javno narušava moralni i poslovni kodeks svih uposlenika MUP-a.

Za nas obične građane je neshvatljivo da se neko ko treba da bude uzor u svim sferama života, ponaša baš suprotno od toga.
Imamo utisak, a to on svojom bahatošću i pokazuje, da nam želi staviti do znanja kako je on kao pripadnik MUP-a iznad zakona i kako može raditi što god poželi, makar to bilo i protu zakonito.
Ne samo da je pokazivanje ulovljene (a zakonom o lovstvu zabranjene) divljači indikativno za njegov poslovni i moralni (dis)kurs, već i arsenal oružja kojim vrši taj pokolj, a što nam govori kako je on ipak nedodirljiv.


O tome kako javno švercuje sa nekim od tzv. lovaca ugrađujući im rezervne cijevi mitraljeza i drugog vojnog oružja, a krijući se iza plašta regularnog puškara i samostalne puškarske radnje MICRO PRECISION, te kako koristi službeno vozilo u privatne svrhe mimo radnog vremena, znaju više i ptice na grani.

Njegovo korištenje prostora (potok Suhi Do) za upucavanje oružja u svako doba dana, a koji je udaljen svega stotinjak metara od stambenih objekata, unosi nemir i nesigurnost kod stanara većeg djela naselja Pleha.

„Njegov „ poligon je odmah uz putnu komunikaciju Konjic – Zagorice udaljen svega desetak metara od ceste.
Ako je i od njega, previše je.
U prilogu ovog dopisa dostavljamo i neke od mnogobrojnih fotografija koje dokazuju ono o čemu smo gore pisali.

Znamo da je većina Vaših pripadnika časna, moralna te da će iznaći način kako da zaštiti narušavanje ugleda pripadnika MUP-a, a vjerujemo i da će čelni ljudi SLOBiH-a poduzeti sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti, a po osnovu ovog dopisa.
Da bi sve išlo u duhu zakona dopis šaljemo i u tužilaštvo HNK-a kako bi se o svemu navedenom sprovela i istraga.

O ovom slučaju obavjestit ćemo:
Federalni MUP,
PU Konjic,
Unutarnju kontrolu MUP-a HNK-a,
Kantonalno tužilaštvo,
Savez lovačkih organizacija BiH i
JLO Konjic.

Budite sigurni da ćemo biti u toku ovog slučaja, i da ćemo imati sve iformacije o poduzetim mjerama.

“BITI UZORAN POLICAJAC I LOVAC”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79