Poznat identitet ubice sa Zrća: Duško Tanasković (28) napravio kobnu grešku poslije likvidacije

Osumnjičeni za ubojstvo Gorana Vlaovića (28) je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca koji je inače na tjeralici crnogorske policije, javlja Jutarnji list.

Kako su doznali od njegova branitelja, odvjetnika Vinka Gulišije kojeg je angažirala obitelj Tanasković, na policiji neće iznositi svoju obranu i branit će se šutnjom.

Na popularnoj plaži oko šest sati ubijen je crnogorski državljanin Goran Vlaović. Jutarnji je došao u posjed snimke na kojoj je zabilježen sami atentat. Na snimci se tako može vidjeti kako se muškarac u bijeloj kapi, crnoj majici dugih rukava i sivim hlačama s leđa prišuljao dvojici muškaraca i zatim u glavu jednog od njih ispalio hitac iz vatrenog oružja.

Odmah nakon toga jasno se vidi i kako napadač bježi sa scene zločina. Čini se kako muškarac koji je bio u pratnji ubijenog nije isprva shvatio u čemu se radi. Sve se to odvijalo pred dvadesetak okupljenih koji su napuštali klubove. Nakon pucnja jedan dio ljudi se razbježao dok su drugi, nakon što se napadač udaljio, krenuli pružiti pomoć muškarcu koji je ležao na tlu.

Ko je Goran Vlaović, Crnogorac koji je likvidiran na Pagu pred srpskom misicom

Goran Vlaović drugi je pripadnik ‘škaljarskog klana‘ koji je likvidiran u samo tri mjeseca. Naime, u Budvi je 17. 6. u 23.40 sati ubijen Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana. Ono što povezuje ove dvije egzekucije ‘škaljaraca‘ je gotovo istovetni ‘modus operandi‘. Naime, ni Šakovićev ubica nije otkriven, ali policija je našla njegovu torbicu i pištolj.

Osim toga, kamere na Zrću snimile su Duška Tanaskovića, 28-godišnjeg Kragujevčanina koji je srednjeg rasta, baš kao i Šakovićev ubica kojeg su kamere snimile u Budvi. Sada će se uporediti ta dva snimka i forenzički tragovi kako bi se ustanovilo imaju li ove dvije likvidacije možda istog egzekutora.

Navodno se upravo Tanasković dovodi u vezu s tim ubojstvom i zbog toga je za njim policija Crne Gore raspisala poternicu i o tome saznanja ima i policija u Srbiji. Prema posljednjim informacijama Tanasković nije jedini koji je uhapšen na Pagu, već su u policiju zbog ubistva Gorana Vlaovića iz Herceg Novog uhapšene još neke osobe, piše Jutarnji.

Pretpostavlja se da je i likvidacija Vlaovića nastavak sukoba raznih klanova koji traju godinama, a neki od pripadnika tih mafijaških grupa koriste i hrvatski pasoš.

Da podsjetimo on je osumnjičen da je upucao Crnogorca Gorana Vlaovića (38) ispred noćnog kluba na Pagu. Na snimku sigurnosnih kamera vidi se trenutak ubistva i momenat kada Tanasković sa belim kačketom na glavi prilazi Vlaoviću s leđa i puca mu u glavu.

Sve se to odigralo pred dvadesetak okupljenih koji su napuštali klubove. Nakon pucnja neki su počeli da bježe, dok su drugi pokušali da pomognu ranjenom Vlaoviću, ali je on ubrzo preminuo. Ubica se dao u bijeg dok je vladao opšti metež, ali je zanimljivo da se, kako se i vidi pri kraju snimka, Tanasković vratio na mjesto zločina, najvjerovatnije da bi provjerio da li je likvidacija uspjela. To ga je skupo koštalo, jer je poslije toga uletio pravo u ruke interventne policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79