(FOTO) Poznat identitet vlasnika prostora na koji je bačena bomba u Sarajevu

U sarajevskom naselju Nova Otoka u ulici Džemala Bijedića na broju 129 jutros se čula jaka ekspolozija, potvrđeno nam je iz Operativnog centra MUP-a KS.

– Eksplozija je dojavljena u 8:28 sati. Prijavljeno nam je da gori autobombil – rekli su iz Operativnog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.
Na nekoliko automobila je pričinjena velika materijalna šteta.

Nezvanično saznajemo da je vlasnik garažnih prostora Sanjin Šabović iz Sarajeva. Inače Sanjin živi u Iraku gdje radi kao zaštitara ambasade Njemačke u Bagdadu. Kompanija za koju radi osigurava zgrade ambasada Njemačke i Holandije.

“Ja sam vlasnik nekoliko stanova u pomenutoj zgradi, kao i parking mjesta u garaži, koje lično koristim ali neke i izdajem licima koja također žive u istoj zgradi. Ko je bio meta napada ustanovit će nadležni organi. Ne želim davati bilo kakve informacije, obratite se mom advokatu Slavici Vasić iz Istočnog Sarajeva ako vas šta interesuje” – izjavio je Sanjin Šabović za portal Crna-Hronika.

Po automobilom koji je bio u podzemnoj garaži u sarajevskom naselju Nova Otoka, jutros je aktivirana zasad nepoznata eksplozivna naprava. Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu događaja, vozilo je potpuno uništeno, a oštećeni su i drugi automobili kao i susjedne garaže.

Iz policije je potvrđeno da je naprava aktivirana, povrijeđenih srećom nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta.

View this post on Instagram

Eksplodirala bomba u garaži: Razneseni automobili

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih) on

 

Šta se dešava u sarajevskom naselju Nova Otoka? – Eksplozivna naprava pod vozilom, paljevina automobila, bomba na market…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79