Poznat po mržnji prema islamu: Suspendovan policajac koji je vršio malu nuždu u haremu Sinan-begove džamije

Poznat po mržnji prema islamu: Suspendovan policajac koji je vršio malu nuždu u haremu Sinan-begove džamije

Javnost u Sandžaku uznemirila je vijest da je službenik Policijske uprave Novi Pazar Zoran Milošević izvršio čin skrnavljenja Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije.

Čelnici Policijske uprave u Novom Pazaru ozbiljno su shvatili zahtjev Mešihata Islamske zajednice Novi Pazar da se počinilac ovog gnusnog djela hitno suspenduje i adekvatno kazni.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić kazao je da ga je načelnik Policijske uprave u Novom Pazar Nermin Ljajić telefonskim putem službeno obavijestio da je protiv policajca Zorana Miloševića pokrenut disciplinski postupak, te da je Milošević suspendovan zbog skrnavljenja Sinan-begove džamije.

Iz Mešihata su kazali da ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru, te da se suspenzijom Miloševića potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku.

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije je osudio skrnavljenje Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije od strane policajca Zorana Miloševića, službenika Policijske uprave Novi Pazar, inače poznatog po učestalim izlivima mržnje prema islamu i muslimanima, koje obično iskazuje prilikom učenja ezana na džamijama.

Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva pripadnika žandarmerije stajala su na kapiji džamijskog dvorišta prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79