Poznat razlog puštanja na slobodu: Sudija poznaje osumnjičenog za šverc tone kokaina?

Dva dana nakon historijske zaplijene kokaina, osumnjičeni Krstovići pušteni su da se brane sa slobode. Takvu odluku donio je sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, Radomir Ivanović.

Ivanović je navodno u kumovskim odnosima s bratom Budimira Krstovića, pa se postavlja pitanje da li je u ovom slučaju morao biti izuzet.

Najosjetljivije stvari

– To je brat Budimira Krstovića. Jesam prijatelj i imamo neke odnose koji se mogu dovesti u vezu s tim. On je bio svjedok na krštenju mog sina prije nekih 30 godina. Ali za mene to nije sumnja u moje pristrasno postupanje. Ja uopće nisam pristrasno postupao – rekao je Ivanović.

Za Javni servis govorio je i nekadašnji predsjednik Ustavnog suda Blagota Mitrić

– Mi imamo sijaset takvih situacija gdje nadležni državni organ ima određene rodbinske, kumovske ili druge veze, a da ipak postupa u tom predmetu. Ovo je krivična stvar i tako to su najosjetljivije stvari. Lično mislim da osnovu iskustva mog pravničkog i poznavanja te materije, mislim da je to ono što naš narod kaže ‘kum nije dugme’, da se kumstvo u Crnoj Gori veoma poštuje i cijeni. Treba biti veliki profesionalac pa ukoliko to zakon dozvoljava da on to ispravno postupi. Mislim da svaka, čak i komsijska veza ima uticaja. Mala smo sredina i to je tako – objasnio je Mitrić.

S druge strane, Ivanović ističe svoju ulogu u aktivnostima koje su prethodile zapljeni kokaina.

Naredio pretres

– Jer sam ja upravo naredio da se izvrši pretres njihovih poslovnih prostorija, a i prije toga sam bio vezan za neke radnje koje su dovele do pretresa i otkrivanja te količine kokaina od tonu i 400 kilograma. Smatram da se mjera pritvora određuje izuzetno, ali sam umjesto pritvora odredio mjere nadzora tako što sam im oduzeo putne isprave, tako što sam im zabranio da napuste mjesto boravišta u Crnoj Gori. I da se svakomjesečno javljaju Upravi policije. To je za mene adekvatna mjera obezbjeđenja prisustva okrivljenih u daljem toku vođenja krivičnog postupka protiv njih – zaključio je Ivanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79